tisdag 1 december 2009

Skivor invändigt halvvägs

Har dragit el i hallen samt rättat till rökröret under helgen(måste dock flyttas igen, se nedan), även provat ut den första golvspånsskivan för toan.
Tobias och Sammy har varit här mån-tis och satt plyfa och gips invändigt, nu börjar det verkligen kännas som ett hus i stället för ett bygge. Läget är nu sådant att de bygger på ett nytt hus i Jära vid uppehåll och kommer till oss när det regnar, känns som en bra lösning eftersom vi antingen får uppehåll eller bygghjälp :-)
Det är inte snickararbetet som är det akuta nu heller utan spottar i bjälklagen, dessa måste bli klara innan den 12/12 då isoleringsbilen kommer för sista gången innan inflytt
Vi proveldade spisen i går! Sotaren har inte varit där ännu men jag hoppas det inte gör något att vi redan eldat in den lite...


Ett par saker att tillföra "misstagslistan":
* Drog ventilationsrör i taket i källaren framför en dörr, två hål och ett par timmars arbete i onödan.
* La upp vår 36.000-kr-dörr på ett par för veka pallar så att även den oskadade dörren fick åka tillbaka till fabriken för lite restaurering.
* köpte en begagnad toa till källaren, sparade någon tusenlapp men det gick åt en kväll, 20 l. etanol och toan är brun i kröken redan från början, känns inte som det var värt det.
* Placerade köksspisen precis intill vägg så att luckorna blir svåra att öppna, måste flytta rökröret för att få till det bra.

1 kommentar:

  1. Det blir nog ett bra toalett- och duschutrymme på översta bilden vad det lider ;-)

    Bra att ni tänkte på att vinkla fönsternichsidorna lite så öppningen är större mot rummet. Syns bra på mittenbilden. Kommer bli skitsnyggt när solljudet reflekteras in i rummet!

    SvaraRadera