söndag 11 juli 2010

Bilder på golv, dusch, fönsterbrädor mm

Har visst inte lagt upp bilder på länge, har bytt dator eftersom den gamla slutade ladda batteriet men nu har jag äntligen gett mig på Ubuntu vilket jag inte ångrar, otroligt vad smidigt allt går jämfört med pyttemjuks programvara.

Nåväl, har gipsat färdigt i duschen och limmat fönsterbrädor, håller på med innerväggarna runt skorstenarna (som väntat på att golvet skulle bli fädigt) och börjat lite med ḱöket (skafferi och vägg bakom spis).  Har haft två sommarjobbare med ett par veckor, Gina som passar barnen och Magnus som hjälper till på bygget, det har gjort att jag kunnat jobba bortåt 10 timmar/dag (och ändå varit med barnen då de är med på bygget en del och vi äter/fikar ihop) och det känns verkligen att det går frammåt nu. Här lite bilder:

 Hittar ingen bättre bild på toan, det är gips på golv och i dusch och plyfa på väggarna som efter att golvet är lagt ska kläs med pärlspont.

 "lagning" av trasig spont eftersom brädorna då räckte precis fram till tröskeln till "arbetsrummet", blev riktigt bra.


Anna och barnen dansar in nya golvet, något barnen sen ville göra varje gång de kom upp (nu ligger det masonit på så det är inte lika roligt längre) Magnus (mycket duktig sommarjobbare/snickarlärling) bryter upp gips som sattes dagen innan... det blev för högt gentemot köksgovet så vi bytte mot 6 mm repgips så får vi se vad plattsättaren (Dennis, verkar mycket duktig) kan göra åt saken (han har sett och godkänt lösningen).

 Åh vilken skön syn det är! Tog dessutom bara ett par timmar att få dit dem (förutom två som måste justeras lite först, en som var fel vid leverans och en dubbel där skarven måste fixas, tror dock det går bra på vårt lokala stenhuggeri så vi slipper embalera och fraktbilar mm vilket alltid är ett elände vid felleveranser).

4 kommentarer:

 1. Jäkligt snyggt med vinklade smygar!
  Och dom där stenfönsterbänkarna är det inget fel på heller, men det fattas väl bara med tanke på priset på dom som jag inte ens törs gissa. Enda nackdelen med stenmaterial är väl att dom fungerar som en effektiv köldbrygga.

  SvaraRadera
 2. Vi är verkligen nöjda med smygarna, rekommenderas varmt och är klart värt det extra besväret!
  Tror inte marmorskivorna gör så stor skillnad, de börjar ju "inne i rummet" ute vid fönstret så den kyla som tränger in där hade nog ändå spridit sig i rummet.
  Skivorna var inte jättedyra, men för sent insåg jag att det berodde på att de var från Kina och det är jag ledsen att jag inte tänkte på tidigare, all sten vi köpt senare har vi gärna betalat lite mer för för att vara säkra på att den inte tagit död på oskyldiga barn od.

  SvaraRadera
 3. Aha, det är sånt man tyvärr upptäcker allt för sent. Men då är det redan köpt och levererat.
  Hur mycket kyla som stenmaterialet för in i huset beror ju även på hur långt skivan går in under karmbottenstycket och hur drevningen är gjord.

  SvaraRadera
 4. De går inte in alls under karmen, det finns en plyfa under som iof blir en köldbrygga men den är ju trä och tunn så det gör ingen större skada, fönstret i sig är nog största boven med sina 0,9 w/m2 men det är på gränsen till för mycket frost om vintern så lägre vill vi inte gå.

  SvaraRadera