måndag 18 april 2011

Spiskåpa, solfångare och vattenutkastare

Tja, vill mest säga att vi inte slår oss till ro och vilar... försöker få till något varje dag även om det ibland nog inte är nybygge utan snarare sånt man ändå måste när man bor i villa (t.ex. vårstäda).

Eftersom solfångarbidraget sades vara på upphällningen satte vi full fart med det och nu får vi både värme och varmvatten för några öre/dag så det känns ju helt rätt!

Spiskåpan är färdig för putsning vilket vi tar in hjälp med eftersom det kommer gå så mycket snabbare och bli så mycket bättre och bara kosta 2-3 timmar.

Vattenutkastare (vattenkran på utsidan) satte jag dit i eftermiddags eftersom vi ska bränna gräs i morgon och det då kan vara bra att ha lite vatten till hands.

Andra saker märkta "A" på vår göralista är nu annars "tömma röda boden" som vi ju sålt och de nya ägarna vill ställa in sina saker i, mycket tid och psykologiskt ansträngande (kasta bra-att-ha-saker), gräva ner telefonledning, stängsla för getter som vi ska ha i "skogsbacken" och så gräs i gruset framför huset.

2 kommentarer:

 1. Detta är sista inlägget i bloggen, men huset har väl inte varit helt klart i drygt ett år...?
  Berätta mera hur det gick sedan och lägg upp lite bilder, tex på solfångarna och garaget.

  Hoppas du är så nördig att du har mätutrustning på solfångaranläggningen så du vet hur mycket den ger dag för dag och månad under ett år.

  Hur gick det med ventilationen...? Blev det aggregatet du tänkt från början med effektiva pollenfilter och rör i marken för förvärmning (och kylning sommartid) av tilluften?
  Buller från ventilationen?
  Klarades de projekterade flöden överallt när alla till- och frånluftsdon blev justerade så OVK-besiktningen gav godkänt protokoll?

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för att du väcker mig till liv!
  Ska lägga upp bilder på allt nytt klart inom kort.
  Jag har köpt styr/loggutrustning till solfångaren (och allt annat) som är så komplicerad att jag ännu inte tagit mig tid att få igång den till mer än bara solfångaren. Den kan logga men det är alltså inte igång, ska bli en sida med realtidsdata mm om det när jag får tid till det...
  Ventilationen går genom marken, den hörs dock något och gör ingen större nytta nu när det är varmt (men ej för varmt) så den är för tillfället avstängd. Eftersom övervåningen ej ännu är klar (blir i höst/vinter) är den inte inmätt. Just nu är det trädgården som står i fokus.

  SvaraRadera