lördag 27 februari 2010

Golvvärme på gång (panna i drift, mojäng som blev över)

Är nu i full gång med golvvärmen, arbetsrummet färdigt för att lägga trägolv (massiv furu 25 mm tjock), spånet i hallen och toan färdigt, håller på med golvvärmen i vardagsrummet.

Kerstin var här och hjälpte till med en välbehövlig städning i går så nu är det riktigt fint och lättarbetat. Tack Kerstin!

Först en bild på pannan i drift, skruven kommer efter trappen så detta blir lösningen ett tag framöver.
Den här mojängen blev över vid vvs- installationen, dum grej!
Golvvärmeslangen är inte helt samarbetsvillig vilket gör det lite krångligt att lägga den själv...
 Så här blev det iaf, som med allt annat är det kul att lära sig något nytt och när man börjar från noll avancerar man ju väldigt snabbt :-) Här ska nu på en lumppapp (typ tjockt läskpapper) och sedan golvbrädor (färdigbehandlade).

Väggar som ska spacklas och målas, alla "ytterväggar" klara.
Spånet i hall och dusch färdigspårat, väntar på plåtar och slang, sen ska det på gips och klinker.

4 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat! Prova häftpickan till golvvärmeplåtarna så ligger de kvar. Lycka till!

    /Mattias

    SvaraRadera
  2. Kommit på vad det var för vvs-mojäng som blev över?
    Själv tycker jag det ser ut en växel- eller termostatventil av något slag. De mindre gängade anslutningarna skulle kunna vara för tex tempgivare eller termometrar. Termostaten till laddomaten som gör att man inte kör in iskallt vatten i botten på pannan...? Inte bra köra in kallt vatten från botten i ackumulatortanken till botten på pannan nämligen ;-)

    SvaraRadera
  3. Tror mojängen var för alla anslutningar som skulle suttit vid expansionskärlet men som jag satte på andra ställen (tömmning, övertrycksventil, påfyllnad osv). Laddomaten har ju en egen termostat (fast nu är pannan avstängd, vv och värme till huset för 1 kr/dag tack vare solfångarna).

    SvaraRadera
  4. Givetvis har du rätt i att den var till expansionskärlet. I de klenare gängade hålen skulle ju manometer och avluftare suttit.

    SvaraRadera