torsdag 4 februari 2010

Snickare och pelletspanna i snöoväder

En tokhetsig dag, SnickarSchneider dök upp på morgonen eftersom deras nuvarande bygge ännu inte är under tak och det snöat ymnigt. De satte gips färdigt  på de väggar det går (några innerväggar ska upp efter golvet) samt lade golvvärmespån i hallen tills limmet tog slut (halvvägs).

Jag har kämpat hela dagen med att i snön få in pelletspannan i huset. Lastbilen ställde av den på andra sidan stora vägen, grannbonden hade lovat hjälpa mig med den in i källaren men han kom med en hjullastare på 7 ton med nedslitna däck utan snökedjor så han kom inte ens upp för första backen här hemma, fick den iaf till grannvägen. Ringde vår snöröjjare som skickade en kollega som kom med en Ferguson och därmed var saken biff (har ingen pallyft/skopa till Grållen) även om pannan var en tur ut i diket (bilden, syns inte att han är mitt i vår branta backe och just vänt på ett för litet ställe. Svenne som körde gjorde ett mycket bra jobb, tack så mycket!).

Rörmokarn som skulle ha varit här hela dagen (och i går) kom vid 17 med en pallvagn och vi fick in pannan i källaren. Är bra sugen på att packa upp den men är helt slut efter alla turer (kändes ordentligt jobbigt när jag just sett grannbonden stå och slira innan han ens var på tomten och samtidigt förstod att jag inte hade skruv till golvspånet åt snickarna, som tur var hade de lite skruv i sin bil). Nu är ju dock pannan inne, snickarna jobbade iaf till 15.30, vi har ordentligt snöröjt och riktigt ordentliga snöhögar att gräva grottor i. Ser mycket fram emot lördag då Börje ska komma och vi ska rörkröka hela dagen. Nedan bild på vad vi ska åstadkomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar